„Petrijevski potok“ postaje jednosmeran

0
1438

Javno preduzeće Direkcija za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište Smederevo će u dane vikenda i naredne nedelje izvoditi radove, odnosno biće postavljena saobraćajna signalizacija kojom će biti određen jednosmeran režim saobraćaja u Ulici Petrijevski potok (na delu od Ulice Prote Mateje do Ulice Mome Ardelića), Ulici Svetozara Markovića i Vojvode Glavaša u Smederevu.

Navedena izmena režima saobraćaja ima za cilj regulisanje dinamičkog i stacionarnog saobraćaja u navedenim ulicama i povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju kao i povećanje broja parking mesta u Ulici Petrijevski potok i Svetozara Markovića.

U Ulici Petrijevski potok, koja se nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja, postoji veliki broj zahteva za parkiranjem, što je za posledicu imalo to da vozači svoja vozila parkiraju duž trotoara kao i svim slobodnim površinama. Izveštajem o bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Smedereva, koji je usvojila Skupština grada, utvrđen je visok rizik stradanja pešaka u saobraćaju, te će ovim rešenjem biti jasno obeležena parking mesta duž ulice, a trotoari će biti slobodni i bezbedni za kretanje pešaka.

Projektovanim rešenjem biće obeleženo novih 40 parking mesta čime će broj parking mesta u ovoj ulici biti povećan sto odsto.

Na zahtev stanara za povećanje broja parking mesta u naselju Miloja Đaka i okolnim ulicama projektovana je izmena režima saobraćaja u Ulici Svetozara Markovića kojom će biti obeležen veći broj parking mesta, što bi u perspektivi trebalo da ublaži problem parkiranja u ovom delu grada.

Apelujemo na vozače da u narednom periodu posebno obrate pažnju na postavljenu signalizaciju i poštuju Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima, jer sve predviđene mere na izmeni režima saobraćaja imaju za cilj povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja i kvalitetnije regulisanje dinamičkog i stacionarnog saobraćaja.

Izvor: Grad Smederevo