Policija rasvetlila seriju krađa iz vozila!

0
1490
Policija
Policija

Policija u Smederevu saopštila je da je rasvetlila seriju teških krađa iz vozila i podnela krivične prijave protiv četiri lica, zbog osnovane sumnje da su izvršili više teških krađa i prikrivanje.

Policija

Kako je saopšteno, M. I. (21) iz Smedereva osumnjičen je da je u noći između 7. i 8. novembra, u centru grada, obio šest automobila, iz kojih je ukrao CD plejere, rezervne točkove, protivpožarne aparate, pribore za prvu pomoć i alat, a sa jednog vozila i merdevine.

Takođe, nakon obijanja vrata vozila, otvarao je poklopce motora, makazama sekao električne kablove i vadio akumulatore.I. Đ (34) i O. M. (24) iz Smedereva osumnjičeni su kao saizvršioci, jer su „čuvali stražu“ dok je M.I. obijao automobile, a zatim nosili i skrivali ukradene predmete.

Ukupna vrednost ukradenih predmeta je oko 80.000 dinara, a ukupna šteta naneta vlasnicima automobila je daleko veća, kada se uzmu u obzir i obijene brave i presečene elektro-instalacije vozila.

Većina predmeta je nađena u dvorištu N.M. (51), koji je osumnjičen da je izvršio krivično delo prikrivanje, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Smederevu.

Izvor: Fonet