Postala mama u 61. godini!

0
1332
Postala mama u 61. godini!

Ljubinka M., stomatolog iz Smedereva, u šezdeset prvoj godini prvi put postala mama dečaka od tri kilograma i 700 grama. Otac dečaka je Holanđanin (74), pišu Novosti.

Postala mama u 61. godini!Ljubinka M., stomatolog iz Smedereva, nezvanično je najstarija porodilja u Srbiji. Ona je u šezdeset prvoj godini prvi put postala majka zdravog dečaka od tri kilograma i 700 grama. Otac dečaka je Holanđanin, trinaest godina stariji od mame, ljubav iz mladosti doktorke iz Smedereva.

Ljubinka M. porodila se u GAK „Narodni front“ u Beogradu carskim rezom. Veštačku oplodnju morala je da obavi u Češkoj gde je, za razliku od Srbije, dozvoljena donacija jajnih ćelija.

Ljubinka je dečji stomatolog, trenutno na specijalizaciji na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a radila je gotovo čitavu trudnoću u svojoj privatnoj ordinaciji u Smederevu.

Njena trudnoća dospela je u javnost nakon što je, zbog manjih tegoba sa nogama, u osmom mesecu trudnoće zatražila pomoć lekara na beogradskoj ginekološkoj klinici. Lekari su bili iznenađeni, i ustanovili da veoma dobro podnosi trudnoću, i da je sa bebom sve u redu.

Ona ne želi da o svom životu priča u javnosti, da je slikaju. Doktorka je hrabra žena, radila je uprkos trudnoći, brinula što izostaje sa fakulteta jer je sa 57 godina odlučila da se usavršava u stomatologiji. Nije smatrala da je stara za to – kaže doktorkina poznanica.

Otac Ljubinkinog prvenca je Holanđanin koji ima 74 godine, koga je doktorka pre četiri decenije srela na proputovanju, a ponovo su se našli pre tri godine.

Izvor: Večernje novosti