Predstavnici indijske železničke kompanije Rajts u Smederevu

Predstavnici indijske železničke kompanije Rajts posetili su danas Smederevo

0
1511
Želvoz
Želvoz

ŽelvozPredstavnici indijske železničke kompanije Rajts i Železnica Srbije posetili su danas Smederevo i u Gradskoj upravi su prisustvovali predstavljanju razvojnih projekata, a zatim su obišli pogone fabrike Želvoz.

Gostima su predstavljeni razvojni planovi za stvaranje uslova prilagođavanja master plana železnice za gradske potrebe – izmeštanje železničkog koloseka i formiranje
triangla do buduće gradske luke.

Smederevo ima potrebu da izmesti robnu luku i koloseke iz centra grada, a samim tim i putničku železničku stanicu. Poseta indijskih stručnjaka iz oblasti železnice će pomoći gradu da se nađe u projektu rekonstrukcije železnica i povezivanja sa koridorom 10, rekla je gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

Indijska kompanija Rajts, čiji osnivač je Vlada Indije i koja je u okviru Indijskih državnih železnica zadužena za realizaciju njihovih projekata u inostranstvu i jačanje međunarodne saradnje, zainteresovana je za razvojne projekte srpskih železnica i unapređenje odnosa, kao i za saradnju sa preduzećima iz oblasti srpske železničke privrede.