Tadić: Čestitam, neću biti premijer

0
1515
Boris Tadić

Beograd — U sedištu DS-a u Krunskoj ulici lider Boris Tadić priznao poraz i čestitao novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Boris Tadić

Građanstvo Srbije je odlučilo da je novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ja mu na tome ceštitam, rekao je Tadić i dodao: „To je bila fer i zaslužena pobeda, zelim mu sreću“, kazao je Tadić. On je dodao da sigurno neće biti premjier Srbije, a da će se o novoj vladi razgovarati od sutra i dodao da sigurno neće učestvovati u kohabitaciji.

Tadić je vidno neraspoložen novinarima prvo rekao da imaju pravo samo na nekoliko pitanja, da bi zatim krenuo da odgovara na gotovo sva pitanja novinara.

Rekao je da se večeras čuo sa Tomislavom Nikolićem i da mu je česitao na izboru za predsednika Srbije uz poruku da ga čeka težak posao.

On je između ostalog rekao da se ne oseća odgovornim za malu izlanost u drugom krugu, koja je podsetimo prema projekcijama Cesida između 45 i 46 odsto.

U izbornom štabu Borisa Tadića je veliki broj izveštača koji rezultate izbora prate preko TV.

U štabu je i gotovo ceo vrh Demokratske stranke – Dragan Djilas, Vuk Jeremić, Mirko Cvetković, Oliver Dulić, Dragoljub Mićunović, Snežana Malović, Slobodan Homen, Božidar Djelić.

Izvor: B92