Tehnička škola preuzima učenike Železničko industrijske škole

0
1996
Tehnička škola Smederevo
Tehnička škola Smederevo

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, svojim rešenjem od 2. marta, zabranilo je Železničkoj industrijskoj školi u restrukturiranju u Smederevu ostvarivanje nastavnog plana i programa srednjeg obrazovanja i vaspitanja i naložilo da se svi đaci ove škole upišu u Tehničku školu u Smederevu.

Tehnička škola Smederevo
Tehnička škola Smederevo

Na današnjem sastanku gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović, načelnika Školske uprave Požarevac Veliše Joksimovića i direktora Tehničke škole Sima Đorđioskog sa učenicima i njihovim roditeljima, najavljeno je da će početak nastave biti organizovan već u ponedeljak.

Takođe, oprema i mašine iz Železničko industrijske škole biće predate Tehničkoj školi na korišćenje, kako bi bilo omogućeno izvođenje praktičnog dela nastavnog programa.

Načelnik Školske uprave u Požarevcu Veliša Joksimović je rekao da će i vanrednim učenicima škole koja je zatvorena biće omogućeno da nastave školovanje u Tehničkoj, posle provere njihove kompletne dokumentacije, kako bi se utvrdilo do kog nivoa nastave su stigli.

“Grad je ranije kupio opremu u vrednosti oko 20.000 evra i dao na korišćenje Železničko-industrijskoj školi i ta oprema za izvođenje praktične nastave biće predata na korišćenje Tehničkoj škol. Deo opreme koji je škola kupila, postaće deo stečajne mase i o tome se staraju drugi organi i stečajni upravnik Želvoza”, rekao je Joksimović.

Direktor Tehničke škole Simo Đorđioski rekao je da su svi angažovani kako bi u što kraćem roku bilo omogućeno izvođenje nastave za učenike iz Železničko industrijske škole.

Svi su saglasni da je najvažnije što je problem rešen u najboljem interesu dece, kojima će na ovaj način biti omogućen nesmetan završetak školovanja.