Traže zakupca za proizvodnu halu

0
1007
Proizvodna hala
Proizvodna hala

Lokalna samouprava u Smederevu raspisala javni oglas za davanje u zakup proizvodne hale koja bi u toku godine trebalo da se izgradi u ovom gradu.

Proizvodna hala
Proizvodna hala

Grad Smederevo doneo je odluku da izgradi novu proizvodnu halu, površine 20.000 m2, namenjenu za elektronsku, mašinsku, metalsku, hemijsku, prehrambenu itd. industriju. Kako je planirano, rok za završetak objekta je 21. novembar 2014.godine, a rok za uvođenje zakupca u posed je od 15. do 31. decembra.
U javnom oglasu se navodi da je početna mesečna cena zakupa 2,62 evra po kvadratu (bez PDV-a), te da se prostor daje u zakup na period od 10 godina. Troškove osiguranja poslovnog prostora i naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta platiće Grad u svojstvu zakupodavca.
Pravo učešća u postupku davanja u zakup poslovnog prostora imaju sva pravna lica registrovana kod Agencije za privredne registre Republike Srbije za obavljanje delatnosti utvrđene oglasom, ali u momentu potpisivanja ugovora moraju imati registrovano sedište u Smederevu.

Zainteresovani ponuđači mogu izvršiti uvid u dokumentaciju u vezi sa poslovnim prostorom dana 8. januara 2014. godine, u periodu od 8 do 14 sati, u prostorijama Gradske uprave Smederevo, a depozit iznosi 30.000,00 evra u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije.
Kriterijum za izbor zakupca biće visina ponuđene cene zakupa.

Rok za podnošenje ponuda je 15. januar 2014, do 12 časova, a otvaranje je zakazano za isti dan.
Kako je ranije najavljeno, Smederevo će izgraditi halu za potrebe finske kompanije PKC, koja bi proizvodila automobilske kablove. Grad bi za taj posao trebalo da izdvoji oko milijardu dinara.

Izvor: ŠumadijaPress