Smederevski Robin Hud

0
1415

Naše društvo ima veliku potrebu za ljudima koji su spremni da pomognu drugome u nevolji. Dela Robina Huda vam možda zvuče pregrubo ali tako je. Treba nam nečije malo što će nekome biti sve. Danas je teška situacija. Kako kaže smederevski heroj Dragi: „Nikoga ne boli tuđa briga“. Nažalost, to je istina. Svako ima svoje probleme, komšije se više ne pitaju međusobno za zdravlje. Većina samo okreće glavu na drugu stranu.

Dragoslav je odlučio da pomaže drugima u nevolji, kako siromašnima tako i imućnijim građanima. Sa svojim prijateljima je organizovao humanitarno udruženje „Sreća“ 1. oktobra tekuće godine. Ideja je da se građani udruže i međusobno ispomažu. Pod tim podrazumevamo da se donese lek kome je potreban, ili da se određeni odvede kod lekara, da se očisti nečija kuća, obezbedi moler, vodoinstalater, električar ili radna snaga bilo kog profila… Vlasnicima firmi i seoskim domaćinstvima udruženje će pomoći da pronađu radnike. Još uvek su u fazi priprema. I očekuje se da će od decembra zvanično početi sa radom ako budu naišli na adekvatan odziv građana.

Tokom ove dve nedelje postojanja, Dragoslava su slabo kontaktirali. Do sada je uspeo jednoj ženi da obezbedi posao na selu, a drugoj je omogućio da čisti kuće. To nisu poslovi o kojima maštamo, i Dragoslav nema magični štapić, ali je Dragoslav učinio sve što je u njegovoj moći i to nečije malo njima znači dosta. Namera mu je da se ovo udruženje proširi novim mladim članovima i da mu udruženje ostane jedini posao na koji će ići. Takođe želi da sruši ružnu sliku o zloupotrebi donacija, i stoga će nastojati da pokaže svima kako su prikupljene donacije i gde su uručene.

Neko žali za novim automobilom, a neko za obućom koja nije bušna. Problem društva je i taj što se mladi vode parolom: „Aaa ne.. hiljadu puta sam pomogla nekome pa sam se opekla!“ Da li je razlog slabog odziva Smederevaca na humanitarni rad nezainteresovanost ili nedovoljna prisutnost u medijima ostaje nam da vidimo. Mi svakako želimo da ovaj obrazac ponašanja postane svakodnevnica svim ljudima širom sveta, jer ništa nam više ne preostaje nego da se udružimo i pomažemo međusobno.

Svi zainteresovani Smederevci, koji žele da pomognu mogu posetiti udruženje „Sreća“ na adresi Proleterskih brigada 11, ili za bliže informacije mogu da pozovu brojeve telefona: 065/65-66-418 i 064/54-88-426

Izvor: iSerbia